четвер, 23 липня 2015 р.

Правила гри-тренінга Cash Flow

У грі Роберта Кіосакі «Cash Flow» основною метою є розвинути у гравців навички управління власними коштами, а також зрозуміти різницю в психології мислення бідних і багатих.


Унікальний метод

Напевно кожен з Вас чув думку, що наші думки - матеріальні. Кожна наша думка має прояв в оточуючому нас світі, впливає на наше життя. Завдяки грі Cash Flow ти побачиш які твої думки приносять тобі гроші і сприятливі події в житті, а які твої думки навпаки, забирають гроші і приносять невдачі.


Що відбувається на грі?

Гравцям знадобляться калькулятори (які в голові), олівці, фішки, а також ігрові гроші, фінансовий звіт. Це все видається перед грою.

Для початку кожен гравець тягне картку професії, в якій відображаються стартові дані (ваші умови в грі).
Далі заповнюється ігровий баланс (фінансовий звіт) залежно від отриманої картки професії. Цей баланс треба перевіряти протягом всієї гри і вписувати в нього нові дані, наприклад, купівлю нових акцій, придбання нерухомості або бізнесу, оформлення кредиту.

У грі Cash Flow виділяють два кола - малий, який називають «щурячі перегонами» і великий «Швидкісна доріжка». У «Щурячих бігах» відображається суть життя тих людей, які працюють і мешкають від зарплати до зарплати і скаржаться на брак грошей і часу. З цього кола необхідно вибратися і здобути фінансову незалежність. Для цього необхідно сформувати пасивний дохід, який стане перевищувати ваші загальні витрати, дані Вам по картці професії.

На малому колі здійснюють великі і малі угоди, а також відбуваються незаплановані витрати, які потрібно оплатити. Наприклад, купити якусь дрібничку або полагодити холодильник. Гравці можуть стати на сектор «ринок», «благодійність», «зарплата», «безробіття», «дитина». Наприклад сектор «зарплата» передбачає видачу вам коштів (обов'язково потрібно назвати ведучому ваш поточний грошовий потік і попросити чек інакше, гроші не будуть виплачені. «Благодійність» у грі - це сплата з вашого доходу 10%, яка дає можливість вам кидати кубик два рази напротязі 3-х ходів.


Як виграти в грі?

По-перше, потрібно вийти на Велике коло
По-друге, купити сою мрію.
Щоб вийти на Великій коло потрібно стати фінансово незалежним (щоб пасивний дохід перевищував  витрати).

Гра цілком відображає стан справ гравця в реальному житті на сьогодні. І дає можливість робити висновки і змінювати ситуацію в сторону покращення.

Успіху і процвітання Вам!

Немає коментарів:

Дописати коментар