понеділок, 5 березня 2012 р.

Пасивний дохід. Стань власником свого життя!

Залишковий дохід - це грошові потоки, які продовжують надходити до вас протягом довгого проміжку часу за роботу, яку ви зробили колись.

Дивно, але багато людей, навіть будучи дорослими, не мають жодного уявлення про те, що це таке.

«Коли я думаю про залишковий дохід, перед моїми очима завжди постає одна й та ж картина - ви живете в будинку своєї мрії і вам не потрібно виплачувати за нього кредит, так як це ваш будинок. Ви їздите на своїй машині, яка подобається вам, а не на тій, за яку ви здатні виплачувати кредит. Ваші телефонні, а також і всі інші рахунки оплачені. Ви не турбуєтеся про свою страховку, забезпечення родини та багато іншого, що пов'язано з грошима. Все це можливо незалежно від того, працювали ви протягом останнього місяця чи ні. Ваші $ 10 000 впадуть на ваш рахунок за будь-яких обставин».
Дон Файлла
Чи багато хто з навколишніх вас людей можуть похвалитися такою картиною? Упевнений, що поки ні. Хоча майже всі з нас у молодості мріяли про те, що настануть часи, коли за нас будуть працювати наші гроші або наш бізнес, у той час як ми зможемо відпочивати.

З плином життя більшість людей звикли, що їм платять стільки, скільки вони заробили. Такий стереотип закладає робота з погодинною оплатою. Є затверджена ставка, ви відпрацювали годину - вам виплачується розмір ставки. Відпрацювали 10 годин в день - отримуєте 10 ставок. Відпрацювали добре - бос може підкинути премію.

Даний спосіб заробітку називається лінійним. Лінійний дохід можна порівняти з лопатою. Як тільки ми перестаємо копати, ми опиняємося в борговій ямі, тому що наші потреби, крім нас, чомусь оплачувати ніхто не береться. Ось і доводиться бігти як білка в колесі, щоб не впасти і хоч якось утриматися на плаву.

Ваша ринкова ставка залежить від вашої цінності як співробітника. Отримавши додатковий досвід роботи та рекомендаційний лист, ви можете зажадати підвищення ставки. Отримавши диплом про вищу освіту, ви можете заробляти не $ 5 на годину, а, скажімо, $ 30, але все одно цей заробіток залишається лінійним.

У тих, хто змінює час на гроші, є дві явні проблеми. Перша стає помітна в періоди складнощів і невдач. Здоров'я, вік, конкуренція з боку більш досвідчених або більше молодих - це те, що може позбавити людину лінійного доходу в один день. Проблема лінійного доходу - це незахищеність. Як тільки у вас не буде часу, здоров'я або сил, як тільки зміняться цілі роботодавця, ви вже не будете йому потрібні.

Друга проблема менш помітна, але більш глибока: найчастіше люди, які вибрали лінійну модель створення доходу, не є самореалізованими. Роботодавець вирішує за своїх підлеглих коли, де, куди і скільки. Роботодавець управляє своїми підлеглими і впливає на життя людини, використовуючи її в своїх цілях.

Вибравши іншу модель створення доходу, зокрема модель залишкового доходу, багато людей змогли б самі вирішувати, чим їм зайнятися, як себе застосувати, у що вкладатись.

«Немає нічого більш деморалізуючого, ніж маленький і постійний достаток».
Джим Рон
Залишковий дохід можна порівняти з конвеєром, який працює навіть без нашої безпосередньої участі.

Запитайте у будь-якої людини, яка стала заможною, що він думає про лінійний дохід. І ви почуєте щось подібне: «Лінійний дохід - найважчий шлях до багатства, і це не мій шлях».

Проте абсолютна більшість населення нашої планети вважають за краще заробляти собі на життя саме цим шляхом. Вони не замислюються, що багатство приходить не тоді, коли підвищується поточна ставка. Воно приходить, коли дохід перестає бути лінійним і стає залишковим.

Немає коментарів:

Дописати коментар